Coccidian paraziták


coccidian paraziták

Teljes szövegű keresés Coccidiosis Okozó: coccidiumok. Tünetek: nyálkás, véres széklet, krónikus bélhurut, étvágytalanság, levertség, vérszegénység.

coccidian paraziták

Védekezés: a környezet tisztán tartása, fertőtlenítés, gyógyszeres kezelés. A coccidiumok egysejtű élőlények, parazita módjára élnek, a bélnyálkahártya sejtjein telepednek meg és ott is szaporodnak.

coccidian paraziták milyen gyógyszerek az emberek számára a férgektől

Bár a kutya is megkaphatja, ilyen diagnózist csak ritkán állapítanak meg, coccidian paraziták ehhez a széklet mikroszkópos vizsgálata szükséges. Enyhe fertőződés esetén kutyák nem szorulnak különösebb kezelésre, főleg akkor nem, ha idősebb korukban támadja coccidian paraziták őket coccidian paraziták betegség.

A beteg állatok viszont fertőzhetik környezetüket, s ez főleg a fiatal, fejlődésben lévő ebekre veszélyes.

giardia kezelése enterobiosis krónikus tünetek

Ha ugyanis a kiskutya súlyos fertőzést coccidian paraziták, akkor a coccidiumok roncsolhatják a bél nyálkahártyáját, megtámadott bélszakaszokban daganatszerű csomók képződhetnek, sőt az előforduló vérzések a kölyök teljes legyengüléséhez vezethetnek.

Széklete gyakran véres, nyálkás, krónikus bélhurutot is kaphat. Ilyenkor étvágya csökken, erősen lesoványodik, szőrzete fénytelenné válik, kedvetlen, levert lesz, kötőhártyája, szájnyálkahártyája elhalványodik, esetleg vérszegénység is felléphet. A súlyosabb fertőződést a környezet tisztán tartásával, fertőtlenítésével, az ebek bélsarának rendszeres eltávolításával előzhetjük meg.

coccidian paraziták mely tabletták ölnek meg parazitákat a testben

A kialakult betegséget szulfonamid-készítményekkel orvosolják.