Csovajó férgek. Index - Gazdaság - Hogyan nem lett semmi a milliós román féregbizniszből?


Account Options

Csonka Viola Tubifex, a halak kedvence! Ragadozó halaknak természetesen egészben kínáljuk.

  • Az eddig tárgyalt csoportokkal nem is állnak közelebbi rokonságban, hiszen testfelépítésük szelvényezett metameria.
  • Mindenféle féregtablettától
  • Index - Gazdaság - Hogyan nem lett semmi a milliós román féregbizniszből?
  • Laposférgek okozta betegségek kezelése - Sera Akvarisztika

A mindenevő és a húsevő halak egyik kedvenc csovajó férgek a csővájó féreg vagy ismertebb nevén tubifex Tubifex tubifex. De mi is ez az élőlény és miért rajonganak érte annyira az uszonyosok? Egyszerűen azért, mert mindig "beszerezhető" és kiváló élő eleség.

György Gábor közvetlenül a rendszerváltás után felismerte azt, amit az üzleti szereplők többsége csak az elmúlt években: milyen hatalmas üzleti lehetőségek vannak Romániában. Csovajó férgek ben elkezdte az akvarisztikában használt tubifexek importját hazánkba, majd részbeni tovább exportálását nyugat-európai országokba. Üzlet a szennyvízben Azok kedvéért, akik gyerekkorát a jólelkű nagynénik vagy a nemtörődöm nagybácsik nem színesítették egy böhöm nagy üvegtállal, benne guppikkal, aranyhalakkal, és más effélékkel, szóval nem jártasak az akváriumok világában: a tubifex, magyarul csővájó féreg, egy néhány centi hosszú, vöröses színű vékony gyűrűsféreg, a földigiliszta vízi rokona, amit az akváriumokban tartott halak táplálékául használnak. A csővájó féreg iszapban csovajó férgek, lényegében minden vízben megtalálható. Gazdaságosan kitermelhető, tehát nagy mennyiségben főként ott, ahol szennyvíz ömlik a természetes vizekbe.

Fehérjetartalma kétszer akkora, mint a vízibolháé, amely a fiatal halak gyors növekedéséhez elengedhetetlen tápanyag, hiszen a test növekedése főleg fehérjéből adódik. Emellett magas a vitamintartalma: található benne A-vitamin, amely a növekedésben, anyagcserében és a szaporodásban játszik kulcsfontosságú szerepet.

A gyűrűsférgek

Ezen kívül van benne D-vitamin a csontok felépítéséhez és B-vitamin a növekedési és vérképzési folyamatokhoz. Pozitív csovajó férgek tulajdonságait többek között annak köszönheti, hogy szerves anyagokban gazdag, iszapos vizek alján él.

  • Megjelent a halott férgek
  • A férgek fajtái csecsemőkben
  • Tudnivalók a Tubifexről A csővájó féreg akvarisztikai felhasználása A szaküzletekben télen-nyáron kapható, legáltalánosabb, tápdús élőeleség a Tubifex.
  • Megjelenése[ szerkesztés ] Ennek a féregnek a testhossza  centiméter, vékony, vöröses színű gyűrűsféreg, a közönséges földigiliszta Lumbricus terrestris vízi rokona.

Ezzel az életformával magyarázható az a jelenség, hogy ha túletetjük halainkat, az el nem fogyasztott tubik beássák magukat az akvárium talajába, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani őket, sokszor csak a talajcsere segít.

Etetéskor vegyük figyelembe, hogy az akváriumokba kerülő tubifex nagyobb része mesterséges telepekről származik, amelyek általában sok szennyezőanyagot tartalmaznak. Ezért etetés előtt alaposan meg kell tisztítani őket erős vízsugár alatt többször átmosni.

Tubifex, a halak kedvence!

Jól bevált módszer, hogy a frissen megvásárolt tubifexet napig tároljuk, ezalatt kiürül a bélrendszere, így nem okoz emésztési zavarokat még a kényesebb belű halaknak sem. Hogyan tároljuk?

A tubifex nagyon oxigénigényes, ezért nem egyszerű a tárolása. A tubifexet szervírozhatjuk - halaink méretétől és csovajó férgek függően - egészben vagy felvágva is. Mindig csak annyit adjunk, amennyit azonnal elfogyasztanak.

Csovajó férgek cikkek.