Férgek felmásztak, Trichuriasis


Bolhák, poloskák és férgek Bécsben nagyfelbontású képekkel Az érdeklődők fotók, életnagyságú modellek és valódi paraziták férgek felmásztak ismerhetik meg az élősködők bizarr világát.

férgek felmásztak

Hirdetés A paraziták lenyűgöző világába enged betekintést a bécsi Természettudományi Múzeum időszaki kiállítása. Katt a képre a nagyításhoz! Az elsősorban juhokban élő lándzsás métely például két köztes gazdát is alkalmaz, hogy új gazdaszervezetbe juthasson.

férgek felmásztak pasziánsz gyűjtemény

Utóbbiaknak még a magatartását is megváltoztatják: a fertőzött hangyák ugyanis férgek felmásztak egy fűszál végébe, és ott is maradnak egészen addig, amíg egy arra járó birka a fűvel együtt meg nem eszi őket. A berlini Természettudományi Múzeum Bécsben vendégeskedő vándorkiállítása együtt mutatja meg a parazitát és a gazdaszervezetet, és rávilágít arra is, mennyire a gazdaszervettől szalagféreg tárgy az élősködők táplálkozása és szaporodása.

férgek felmásztak gyógynoveny készítmények parazitákhoz

A kiállítás kitér a parazitáknak a modern gyógyászatban játszott szerepére is: egyes kenőcsök hatóanyaga például tőlük származik, és bíztató kísérletek folynak a parazitáknak az autoimmun betegségek és allergiás tünetek enyhítésében való alkalmazására is.