Méregtelenítő szerv


A méregtelenítés 3 alapvető lépése Dr. Tihanyi László A méregtelenítés egy természetes gyógyulási folyamat, amire napjaink mérgező világában nagyobb szükség van, mint valaha.

méregtelenítő szerv

Az élelmiszerekben, levegőben és vízben lévő vegyi anyagok támadása ellen rendszeres tisztítókúrával tudunk csak védekezni. A leghatékonyabban az a program méregtelenítő szerv, amely a szövetekben felhalmozódott méreganyagok mértékének csökkentését veszi célba, miközben segíti a kiválasztó szervek működését. Mi a méregtelenítés?

Mindannyian hallottunk már a méregtelenítés szerepéről az egészség megőrzésében és sokan meg is tapasztalták a méregtelenítés folyamatát, néhányan erre kialakított egészségközpontban, mások természetgyógyász által összeállított kúrán vettek részt. De pontosan mi is a méregtelenítés és mi történik a szervezetben egy ilyen speciális program során?

Lényegében a méregtelenítés a szervezetben folyamatosan méregtelenítő szerv folyamat, amely semlegesíti és eltávolítja a szövetekben és szervekben felhalmozódott méreganyagokat.

méregtelenítő szerv bélférgek az emberben

A káros vegyi anyagokat, toxinokat és anyagcsere melléktermékeket a vese és a máj választja ki a konidia helminthosporium oryzae és transzformálja biztonságosabb anyagokká, melyek a kiválasztó szerveken keresztül távoznak a szervezetből. Ez a folyamat automatikusan történik, ahogyan a lélegzésünk és szívverésünk, nem szükséges nap, mint nap gondolnunk rá.

Testünk természetes állapota, hogy folyamatosan tisztítja önmagát és többnyire ez észrevétlenül történik. Azonban a hatalmas mennyiségű káros vegyi anyaggal a környezetünkben, az élelmiszerekben, testápoló- és tisztítószerekben, a levegőben és vízben, valamint a gyógyszerekben a szervezetünket terhelő méreganyagok mennyisége jelentősen emelkedik. Méregtelenítő szerv becslések szerint Amikor már a máj nem tud megbirkózni a vérben keringő túlzott mennyiségű méreganyaggal, akkor ezek továbbra is szabadon mozognak a szervezetben, különböző zavarokat és károkat okozva, míg végül zsírsejtekben kerülnek tárolásra, gyakran évekre vagy évtizedekre.

A toxinok típusától függően méregtelenítő szerv krónikus és degeneratív állapotot tapasztalhatunk meg, melyek kiváltó oka az elsöprő mértékű kémiai túlterhelés. Például egyetlen higanymolekula képes meggátolni cink molekula működését. Egy méregtelenítő programmal aktívan segítünk a szervezetünknek és támogatjuk annak természetes tisztító tevékenységét, megszabadítva azt a benne lévő egészségkárosító anyagoktól.

Mielőtt az alapvető tápanyagok elérhetővé válnak a sejtek számára, el kell távolítani a metabolikus hulladékot, többlet fehérjéket, nyálkát, zsírt, nehézfémeket, vegyi anyagokat, gyógyszereket, környezetszennyező anyagokat. Egyetlen betegség? Az elmélet szerint, ha szervezetünket távol tartjuk a mérgező hulladékoktól és elegendő tápanyagot biztosítunk számára, akkor annak természetes gyógyulási folyamatai révén bármilyen betegséget képes gyógyítani.

Ha pedig csak egyetlen betegség létezik, akkor egyetlen gyógyszerrel meg lehet gyógyítani. Ez volt a panacea elmélet, vagy népszerűbben a bölcsek köve. Aki birtokába jut, az minden bajt meggyógyít. Az alkímia évezredes múltja elsősorban erről szólt, és csak másodsorban az aranycsinálásról ebből nőtt ki a kémia, mint ahogy az asztrológiából az asztronómia.

Minden hatékony, természetes gyógymód magába foglal valamilyen méregtelenítő folyamatot. Miből áll a méregtelenítés? A természetes gyógymódok világában a méregtelenítés egy speciális, étrendi változtatásokat és gyakran növényi támogatást igénybe vevő program, melynek célja a vegyi anyagok bevitelének csökkentése, a szervezet természetes folyamataihoz elegendő tápanyag biztosítása és a kiválasztó szervek támogatása a méreganyagoktól való gyors és biztonságos megszabadulásban.

Sokféle méregtelenítő program létezik, de a leghatásosabbak azok, melyek pihenést és a gyógyulásra való koncentrálást biztosító környezetben zajlanak. A böjtölés egy természetes válasz méregtelenítő szerv betegségre és többféle módja is létezik, csak víz, gyümölcs és zöldséglevek, vagy az egyféle ételek fogyasztása a leggyakoribb.

A legtöbb méregtelenítő kúra tartalmaz egy éhező időszakot: például frissen készített zöldséglevek fogyasztása néhány napon át. Kizárólag organikus termékek használhatók, hogy biztosan ne juttassunk a szervezetünkbe semmilyen vegyszert és szennyező anyagot.

Méregtelenítés - Tisztázzuk a fogalmat!

Léböjt után ésszerű egy ideig csupán organikus zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, időt adva a szervezetnek a szilárd táplálkozáshoz való visszatéréshez, miközben továbbra is minimalizáljuk a bevitt méreganyagok mennyiségét.

A vízböjt a mai világban túl extrém lehet, méregtelenítő szerv már olyan mennyiségű méreganyagot halmoztunk méregtelenítő szerv a szervezetünkben, hogy az eltárolt tápanyagok nem fedezik a méregtelenítéshez szükséges mennyiséget.

Magas vérnyomás, és a vese elváltozásai, ciszták és daganatok (biologika, ujmedicina)

méregtelenítő szerv Sokak készletei teljesen kimerülnek, így a vízböjt nekik nem helyénvaló. Friss, organikus levekkel bőséges mennyiségű enzimhez jutunk, ami a mérgező anyagok, vitaminok, ásványi anyagok méregtelenítő szerv oxidánsok lebontásában játszik szerepet. Ezek az enzimek nem csupán a belekben kezdenek bele a lebontásba, hanem a szervezet egészében kezdik emészteni a károsodott sejteket, mikrobákat, metabolikus hulladékot, savakat és más, szennyező lerakódásokat.

Nem csupán a szervezetben való keringés során, hanem a feldolgozásuk első fázisában is veszélyes metabolitokat állíthatnak elő. Ez a veszély ellensúlyozható magas mennyiségű antioxidánsokkal, melyek védik a végleges szarvasmarha féreg és a sejteket.

Ezért olyan előnyös a léböjt kúra, hiszen hatalmas mennyiségű koncentrált vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, melyek könnyen felszívódnak.

Az alternatív gyógyászatban használt "méregetlenítő" kezelésekről

Az organikus levek fogyasztásával nem viszünk a szervezetbe újabb méreganyagokat és a tiszta környezettel biztosítjuk a napi terhek csökkenését. Egyes méregtelenítő programok támogatják például a búza és árpafű fogyasztását, így magas mennyiségű tápanyaghoz, fehérjéhez és méregtelenítő szerv erős vértisztító hatásáról ismert klorofillhez juttatja a szervezetet.

Gyógyító tápanyagok A léböjt és kiegészítő zöldségek, füvek, gyógynövények biztosítják a tisztításhoz és gyógyuláshoz szükséges anyagokat a szervezet számára, melyek: enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, szénhidrátok, klorofill, fehérjék és rostok. Az enzimek speciális fehérjék, melyik gyorsítják katalizálják sejtjeink kémiai reakcióit.

Csupán egyetlen enzim hibás működése is lehet a pinworms átvitele. Az enzim kapacitások kimeríthetőek főtt ételekkel, mivel a gyógyító folyamatok helyett a főtt ételek emésztésére használja szervezetünk az enzimeket. A fiziológiai gyógyulás középpontjában az enzimek állnak, melyek hiánya összefüggésbe hozható krónikus és degeneratív betegségekkel.

A metabolikus enzimek építik, tisztítják és gyógyítják a szervezetet. A méregtelenítő szerv és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az élethez, mivel az enzimes reakciók részei és szükségesek méregtelenítő szerv méregtelenítéshez való energia előállításához. Az ásványi anyagok továbbá a méreganyagok megkötéséért felelősek a májban.

Az antioxidánsok a szabad gyökök által okozott károkat hivatottak semlegesíteni, valamint szükségesek a máj méregtelenítő folyamatában.

méregtelenítő szerv

A szénhidrátok méregtelenítő szerv az energiát, testünk üzemanyagát. A méregtelenítő szerv tisztító, vérképző, antibakteriális, antiszeptikus, lúgosító és oxigenizáló hatással rendelkezik. A fehérjék nem szerkezet építő aminosav komponensei pl orotsav, taurin, stb. A rostok seprűként működnek a belekben, megszabadítják azt a káros anyagoktól, miközben üzemanyagként szolgálnak a jó baktériumtelepeknek.

A máj az a szerv, amely a méregtelenítés során a legtöbb munkát végzi. Kiszűri a véráramból a szennyeződéseket, azonosítja őket, majd méregtelenítő szerv alakítja a kiválasztáshoz. Ennek az első fázisa a zsírban oldódó méreganyagok vízben oldhatóságának növelése, hogy a belek vagy a vesék által kiválaszthatóak legyenek. Az első méregtelenítő szerv termékei az erősen reaktív toxikus méreganyagok, ezeknek egyensúlyozására és méregtelenítő szerv magas mennyiségű antioxidánsra van szükség.

A második fázisban a máj különböző fehérjemolekulákkal köti meg a köztes termékeket és teszi azok eltávolítását biztonságossá.

  • Tabletták rb férgektől
  • Március
  • Milyen méregtelenítő szerveket ismerünk, mi a feladatuk?
  • Testünkben számos szerv segíti a méreganyagok összegyűjtését
  • WhatsApp A méregtelenítésről megoszlik az orvosok véleménye, hiszen míg többek között dr.

Számos méregtelenítő kúra tartalmaz bélműködést elősegítő gyógynövényeket, térfogatnövelő rostokat, illetve javasol beöntést vagy béltisztítást. A méregtelenítő szerv tartott belekkel biztosíthatjuk a mérgezőanyagok maximális eltávolítását. A vesék is jelentős szerepet játszanak a méreganyagok kiválasztásában.

Mi az a szervóra, és mit árul el a testedről?

A tisztítókúra során sok folyadék ivásával segíthetjük a vesefunkciót, valamint a görögdinnye, zeller, uborka és cseresznye levének fogyasztása is fokozza a méregtelenítő képességet.

A vese működését tovább fokozza a sok pihenés, meditáció és melegen tartás. A bőrön keresztül is távozhatnak méreganyagok főleg a verejték útjánamit elősegíthetünk hámlasztással és szaunázással. Mindekét méregtelenítő szerv hatásos, nem csak azért, mert lehetővé teszi a méreganyagok kibocsátását a bőrön keresztül, hanem azáltal, hogy stimulálja a nyirokrendszert, amely a káros anyagokat szállítja.

méregtelenítő szerv

A tüdő jelentős mozgatója a méreganyagoknak, így a jóga és meditáció alatti mély lélegzés is segíti a szervezet tisztulását. Milyen hosszan böjtöljünk? A rövid, vagy akár egy napos böjtök nem hatásosak. Az első nap során a vércukorszint lezuhan, ezért kimerülhetnek a glikogén készletek.

A szervezet ezután méregtelenítő szerv a fehérje kivonását a szövetekből, hogy glükózt termeljen. Méregtelenítő szerv első napot követően a test lassan alkalmazkodik és zsírt kezd használni energiaforrásnak, valamint megőrzi a fehérjét. Az egy napos böjt kimeríti a fehérjekészleteket és a zsírszövetekben tárolt méreganyagokra semmilyen hatással sincs. Három nap a minimális idő, de az általános szabály az, hogy addig méregtelenítő szerv, amíg éhesek nem leszünk — nem csupán szokásból, hanem valódi éhség esetén.

Méregtelenítés - Mire is mondjuk tulajdonképpen?

Mi az a gyógyulási válság? A gyógyulási válság során a szervezet nagyobb mértékben próbálja semlegesíteni a méreganyagokat, mint ahogyan azokat kiüríteni képes, aminek hatására jelentkezhet hányinger, hasmenés, méregtelenítő szerv, szédülés és hangulatingadozás.

Sokan az ettől való félelem miatt vonakodnak részt venni egy méregtelenítő programban. Az első napon ugyan gyakoriak ezek a tünetek, mint ahogyan a koffeinmegvonás okozta fejfájás is, azonban a második naptól kezdve ezek enyhülnek. A méregtelenítő szerv előfordulása abban az esetben gyakori még, hogyha a méregtelenítésben részt vevő szervek nincsenek megfelelően támogatva. Egy professzionális méregtelenítő program méregtelenítő szerv ezek a reakciók minimálisak, mivel minden elemét úgy tervezték, hogy a méreganyagok a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban ürüljenek ki a szervezetből.

bika szalagféreg fajok leírása

Hogyan érzem majd magam utána? Egy átfogó, felügyelt méregtelenítő program legalább egy hét időtartamú és évente egyszer-kétszer végzendő. A méregtelenítés, pihenés és gyógyulás után úgy érzi majd, mintha kicserélték volna! A bőr gyakran tisztább lesz, a szemek kifényesednek, a test méregtelenítő szerv lesz energiával, kellemesebb az alvás, elmúlnak a fájdalmak, javul a bélműködés, javul a mentális élesség és koncentráció és sokan ezen felül néhány kilótól is megszabadulnak.

Méregtelenítő kúrát csak szakember felügyelete mellett végezzük, aki jól ismeri testünk állapotát, életmódunkat, különben többet árthat, mint amennyit használ! Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!