Osztályok platyhelminthes. Örvényférgek


Örvényférgek Turbellaria Felépítése: A laposférgek egyszerű szerveződésű szövetes állatok.

 • Gyógyszerek felnőttkori giardiasis kezelésére
 • Látták: Átírás 1 3.
 • Tudnivalók[ szerkesztés ] Az örvényférgek az egész világon megtalálhatók.
 • Terhes férgek kezelésének áttekintése

Fejlődésük a bélcsíra osztályok platyhelminthes megrekedt, tehát ekto- és endodermájuk már kialakult, sőt már a mezoderma kezdeményei is fellelhetők bennük. Testük soha nem szelvényezett, de a galandférgekteste különböző méretű ízekre tagolódik.

osztályok platyhelminthes giardia javel

A testüreg nélküli állatokhoz képest pl. A laposférgek kültakarója egyrétegű, el nem szarusodó hengerhám. Az örvényférgek külső hámszövete csillós, melynek segítségével gyors úszásra is képesek.

Platyhelminthes (flatworms, Tapeworm)

A hámszövet sok mirigysejtet tartalmaz, amik nedves közegben megduzzadnak, elnyálkásodnak és kocsonyás védőréteget képeznek. A hámszövet összenő az alatta lévő simaizomszövettel, így működési egységet képeznek. Ez a bőrizomtömlő. A laposférgek ennek segítségével féregmozgást végeznek, bár egyes csoportoknál ez teljesen visszafejlődik az élősködő életmód következtében.

Laposféreg (Platyhelminthes)

A bőrizomtömlőhöz további simaizomkötegek is kapcsolódnak, így az még erőteljesebbé, hatékonyabbá válik. Táplálkozás: Bélcsövük kétszakaszos, egynyílású, mivel a bélcsíra állapotban még csak egynyílású ősbélüreg alakul ki. A bélcsatorna két szakasza az elő- és a középbél. A táplálék osztályok platyhelminthes szájnyíláson át jut be agaratba, onnan a középbélbe, ahol tulajdonképpen megtörténik a táplálék emésztése. De már az előbélben is történik sejten kívüli előemésztés. A középbél gazdagon szétágazik, létrehozva az anyagszállító rendszert is helyettesítő béledényrendszert.

a paraziták eltávolítása a testből kábítószerekkel

A béledények vakon végződő csövecskék, melyek egészen a sejtekig juttatják el a megemésztett táplálékot. A sejtek e felesleges bomlástermékeket ugyancsak a béledényrendszerbe adják le, és a szájnyíláson át jutnak a külvilágba.

Az élősködő életmódú laposférgek osztályok platyhelminthes teljesen visszafejlődik, a tápanyagokat a gazdaszervezetből szívják fel a kültakarójukon keresztül.

osztályok platyhelminthes paraziták diagnosztizálása és kezelése

Szaporodás: Kevés kivételtől eltekintve hímnős állatok, nem sok közöttük a váltivarú. Ivarmirigyeik a herék és a petefészkek, melyek járataihoz párzószervek is tartoznak. A megtermékenyítés minden esetben belső és kölcsönös.

osztályok platyhelminthes

A megtermékenyítés után petéket raknak. A kikelő férgek vagy közvetlen egyedfejlődésűek vagy lárvastádiumon át alakulnak kifejlett laposférgekké. Szerző által felhasznált források:.

 1. Teniosis invázió átviteli tényezői
 2. Férgek fertőtlenítése
 3. Állatrendszertan (BIB ) gyakorlat | Környezettudományi Intézet
 4. Általános testfelépítés[ szerkesztés ] A laposférgek egyszerű szerveződésű szövetes állatok.
 5. Állattan beszámoló 1 by Rumiko Nayuki on Prezi
 6. Giardia jaundice
 7. Советнику известно, что я не могу комментировать инструкции, данные мне моими создателями.