Pióca paraziták


NaturalSwiss Videók - A gyomorban élő paraziták

pióca paraziták Emberi orrban élősködő piócát fedeztek fel [origo] Az állatot a rettentő állkapcsú dinoszaurusz után Tyrannobdella rex névre keresztelték el, az új fajt és új nemet képviselő állatot Peru amazóniai területén fedezték fel. Ennek a T.

Létrehozva: Amelyik faj nem parazita, például az ember, annak biztos van parazitája, amik a náluk fejlettebb szervezetből húznak hasznot. Ilyenek a parazita férgek is A gazdaszervezet immunrendszerét a szapora paraziták jelenléte és féken tartásuk pióca paraziták igénybe veszi. A súlyos fertőzés végül a gazdaszervezet halálát okozhatja.

A félelmetesen hangzó leírást azonban némileg ellensúlyozza, hogy az állat hossza alig 5 cm. A Tyrannobdella rex a zsarnok piócák pióca paraziták akkor került szem elé, amikor 3 évvel ezelőtt egy 4,5 cm hosszú példányt szedtek le egy lány orráról, aki arra vetemedett, hogy megfürödjön egy amazóniai folyóban.

Az állandó gazdaszervezetet ugyan még nem ismerjük, de a jelek szerint az emberi orroknak nehezen tud ellenállni.

pióca paraziták parazitákbol szarmazo cayenne bőrs

A kutatók szerint a Tyrannobdella rex a vízi emlősök orrába vagy szájába tapadva táplálkozik, és akár hetekig maradhat odarögzülve. A limai orvosok elküldték a példányt Mark Siddall-nak, az Amerikai Természettudományi Múzeum specialistájának, aki azonnal látta, hogy egy eddig ismeretlen fajjal áll szemben.

  • Jó tudni!
  • Korbféreg lokalizációja az emberi testben

Az európai piócafajok általában az emlősök testfelszínére tapadnak rá, hogy bőrüket fájdalomcsillapító anyag segítségével észrevétlenül átharaphassák. Fogaik még a szarvasmarha bőrén is áthatolnak néhány másodperc alatt.

Egy pióca akár testtömege ötszörösének megfelelő vérmennyiséget is képes felszívni, mielőtt jóllakottan lepottyan gazdájáról. Az új piócák felfedezése nem ritka esemény a biológusok körében.

A halak külső parazitái

Habár fajukat írták le eddig, egyes becslések szerint legalább 10 ezer fajuk élhet a különböző tengeri, pióca paraziták és édesvízi környezetekben. Ugyanakkor a faj leírása lehetőséget nyújtott a kutatóknak pióca paraziták, hogy részletesebben megvizsgálják az emlősök testnyílásaiból táplálkozó piócák csoportját.

különféle férgek nevek

A morfológiai és a DNS vizsgálatok arra utalnak, hogy a perui faj legközelebbi rokona egy olyan pióca, amelyik a mexikói haszonállatok szájában élősködik. További rokonok közé tartozik az Indiában és Tajvanon talált Dinobdella ferox, valamint egyéb mexikói, afrikai és közép-keleti fajok, amelyek valamennyien a Praobdellidae családba tartoznak.

les plathelminthes ppt szigeti férgek

Az új T. Így a legkorábbi fajaik kétségkívül együtt élhettek az "igazi" T.

  • Hány nap megszabadulni a férgektől
  • Élősködő | A Pallas nagy lexikona | Kézikönyvtár
  • Piócák – Wikipédia

A faj a hatalmas fogak miatt kapta a Tyrannobdella rex nevet. Az új T. A kréta időszaki dinoszaurusz mellett ezen a néven lehet emlegetni egy miocén csigát és egy miocén szkarabeuszt, valamint egy ma élő malajziai hangyát.

Ennek ellenére ma már nehéz lenne elvitatni a zsarnokgyíktól, hogy ő az "igazi" T.

usanin alexander a paraziták tisztítása

Képek orrban élősködő piócákról - csak erős idegzetűeknek!