Haemosporid paraziták. Az afrikai madarak vizsgálata feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát


Patás állati malária paraziták | tudományos jelentések

Az afrikai madarak haemosporid paraziták feltárta haemosporid paraziták malária parazita sokféleségének melegágyát Legfontosabb Biológia Az afrikai madarak vizsgálata feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát Az afrikai madarak vizsgálata feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát Biológia a Drexel Egyetemen A trópusi biológiai sokféleségre gondolva képeket készíthet a buja lombozaton át repülõ színes madarak állományairól - haemosporid paraziták kevésbé valószínû, hogy elképzelnéd, hogy a gazdag számú parazita és kórokozó árad át e madarak véráramáin.

Ezen mikroszkopikus organizmusok között szerepelnek a Plasmodium paraziták, amelyek legismertebbek az, hogy maláját okoznak emberekben, madarakban és sok más gerincesben. A múlt héten a PLOS ONE folyóiratban közzétett új tanulmány feltárja a malária parazita sokféleségét délkelet-afrikai madarakban, és betekintést nyújt arról, hogy a madarak életmódjellemzői hogyan befolyásolhatják a különböző parazita nemzetségekkel való kapcsolatukat.

A vizsgálat a Plasmodium nemzetség hemosporidian vér haemosporid paraziták, haemosporid paraziták a Haemoproteus és Leucocytozoon nemzetségekhez szorosan kapcsolódó parazitákra vonatkozik.

Mindent a szívférgességről - Egészség

Ezeknek a parazitáknak a populációk és a különféle madárfajok közötti átterjedésének mintáinak megértése elősegítheti a betegség környezetben történő mozgatásának jobb megértését. Még ennél is meglepőbb az új malária parazita vonalú tudósok száma, amelyeket a malawai madarakban fedeztek fel. Tudományok és a Drexeli Egyetem Haemosporid paraziták Akadémia ornitológiai társkurátora.

Lutz és Weckstein akkor kezdtek együttmûködni, amikor Lutz egyetemi hallgató volt a Chicagói Egyetemen, és együtt dolgozott Weckstein-rel egy Haemosporid paraziták Tudományos Alapítvány által finanszírozott projekten.

  1. Paraziták az emberi vesében, tünetek és kezelés
  2. A lehetséges.
  3. Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen Az afrikai madarak vizsgálata feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát Legfontosabb Biológia Az afrikai madarak haemosporid paraziták feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát Az afrikai madarak vizsgálata feltárta a malária parazita sokféleségének melegágyát Biológia a Drexel Egyetemen A trópusi biológiai sokféleségre gondolva képeket készíthet a buja lombozaton át repülõ színes madarak állományairól - de haemosporid paraziták valószínû, hogy elképzelnéd, hogy a gazdag számú parazita és kórokozó árad át e madarak véráramáin.
  4. Annak érdekében, hogy molekuláris megközelítéseket bevonhassunk a patás állatok parazitáinak identitására és evolúciós kapcsolataira, Plasmodium cytb- specifikus beágyazott PCR-felméréseket végeztünk Vietnamban és Thaiföldön vízibivalyok és Zambia kecskevérének felhasználásával.
  5. Parazita-bélféreg irtás természetes módszerekkel Természetes-Egészséges-Bioexpress Megoldások Szívféreg - mi a teendő?
  6. Paraziták állatokban képek. Ember és paraziták képek
  7. Protozoán emberi paraziták kezelése

Az egyik legdrámaibb példában a madár- Plasmodium- paraziták, amelyeket az emberek a naiv madárközösségeknek hoztak be Hawaii-ban, végül legalább 10 őshonos madárfaj kihalásához vezettek. A hawaii madarak ilyen pusztulása ellenére a vadon élő populációkban természetesen előforduló hemosporid paraziták hatása nem ismert.

Egy nagy haemosporid paraziták változatos madárminta tanulmányozásával Lutz, Weckstein és munkatársaik számos összefüggést tudtak készíteni a madarak életmódja és a parazitafertőzés mintázata között: "Megállapítottuk, hogy az egyfajú állományokban aggregálódó madárfajok kisebb valószínűséggel tapasztalhatók meg. Az itt található paraziták sokszínűsége azt jelzi, hogy a haemosporid paraziták régió ez a fő terület a gazda-parazita kölcsönhatások mechanizmusainak tanulmányozására - és Weckstein mondta, hogy a madarakat megfertőző haemosporid paraziták sokféleségéről való további ismeretek révén Afrika egészében teljes képet kaphat.

A tudósoknak most a kontinens egész területéről vannak adatok, beleértve Malawit, Mozambikot, Kongót, Ugandát és Kenyát. Weckstein azt reméli, hogy a jövőbeni kutatások több információt fognak szerezni azokról a vektorfajokról, amelyek a marihuána méregtelenítés átadják a madárgazda között.

Haemosporid paraziták

A hemosporid paraziták e régióban tapasztalható magas előfordulása és sokfélesége alapján úgy gondolják, hogy ezeket a parazitákat átvivő légy- és szúnyogfajok változatos életmódjellemzőkkel is rendelkeznek.

A különböző életmód-szokásokkal rendelkező madarak fertőzési mintázata valószínűleg a vektor rovarok biológiai különbségeit tükrözi. Haemosporid paraziták vektorfajok megértése kritikus fontosságú a komplex interaktív rendszerek értelmezéséhez, amelybe haemosporid paraziták a környezetben különféle gazdaszervezetek, paraziták és vektorok tartoznak.

Következő Cikk.