Nemathelminthes tulajdonságai


Anatómia[ szerkesztés ] A puhatestűek elsődlegesen kétoldalian szimmetrikusakami nemathelminthes tulajdonságai pleziomorf jelleg, de bizonyos csoportjaik másodlagosan elvesztették ezt a tulajdonságukat.

nemathelminthes tulajdonságai pinworm karantén

Testük szeldeletlen, habár a Monoplacophora és Polyplacophora csoportokon megfigyelhetők a szeldeltség jeleinek vélhető jegyek. Több olyan tulajdonság is van azonban, ami egy-egy kivételt leszámítva, általánosságban jól jellemzi a puhatestűeket.

gyermekek trichinózis kezelése mi a leghatékonyabb féreggyógyszer

A köpeny minden puhatestűben megtalálható a nemathelminthes tulajdonságai dorzális részén, legfontosabb feladata a szilárd váz vagy tüskék kiválasztása. A terjedelmes, izmos láb is általános, kivéve a féregcsigáknálahol redukált vagy teljesen hiányzik, a fejlábúaknál pedig erősen módosult.

nemathelminthes tulajdonságai hogyan lehet megölni a helmintákat

A fej, és ezzel együtt a radulaa kagylóknál hiányzik. Ezek mellett igaz nemathelminthes tulajdonságai, hogy az ivarszervek és a végbélnyílás mindig a köpenyüregbe nyílik, valamint, hogy a testen két pár ventrális idegköteg nemathelminthes tulajdonságai végig. Vérkeringés[ szerkesztés ] Egyszerű vérkeringési rendszerük van, bár a hajszálrendszer kezdeménye a magasabbrendű puhatestűeknél már kimutatható.

szivféreg szunyog

Vérük színtelen, kék vagy piros. Szívük egykamrás a pitvarok száma pedig 1, 2 vagy 4 lehet. Kopoltyúval vagy tüdővel szárazföldi csigák lélegzenek.

nemathelminthes tulajdonságai