Platyhelminthes fluke, Cat Fluke (Opisthorchis felineus). opisthorchiasis


Cat Fluke Opisthorchis felineus.

Searching Page

Opisthorchis felineus, angol. A macska májfarkas is egyfajta laposféreg-paraziták, trematódák, az emberi bél opiszthorchiasis okozója. Az Opisthorchis felineus felnőttei halványsárga színűek, mm hosszúak.

paraziták az emberekben, hogyan lehet megszabadulni, ha

Mint más trematódák, az Opisthorchis felineus hermofraditok. A test középső részén az Opisthorchis felineus egy elágazó méh, platyhelminthes fluke egy kerek petefészek, a test hátsó részén két rozettás herék van, amelyek jól foltosak.

Sárgás Opisthorchis macskafehérje, x µm méretű, ovális, a pólus felé kúpos ovális, kupakkal van ellátva.

Cat Fluke (Opisthorchis felineus). opisthorchiasis

Az Opisthorchis platyhelminthes fluke a májban, az epehólyagban és az emberek, macskák, kutyák és más állatfajok hasnyálmirigyében él. A fertőzés nyers, nem megfelelően sült és enyhén sózott halak fogyasztásával történik. Az első közbenső platyhelminthes fluke a Bithinia leachi kagyló.

platyhelminthes máj fluke

A második közbenső gazdaszervezet a platyhelminthes fluke, amelynek az izmai lokalizáltak. A parazita végső tulajdonosai vad és házi emlősök és emberek. Az opistorchis életciklusa opisthorchiasis Opisthorchiasis okozta bélférgek a nemzetség opistorhisov féle Opisthorchis felineus és Opisthorchis viverrini és jellemzi részvétel parazita folyamatban, továbbá azok a szervek élő paraziták vnutripochenochnye epevezeték és a hasnyálmirigy-vezeték, epehólyag fő funkcionális rendszerek látens vagy tüneti áthaladását az akut, mind krónikus szakaszában, különböző változataival.

Az Opisthorchis platyhelminthes fluke által Oroszországban betöltött személyek száma meghaladja a 2 millióot.

A betegség fókuszai a szibériai folyók partján helyezkednek el. Külön fókusz - a Kama, Volga, Dnyeper partjainál a balti államokban. Kazahsztánban a betegség ismert természetes fókuszai. Jelenleg az Ob-Irtysh-medencében a regionális problémából származó opiszthorchiazis a platyhelminthes fluke migrációs folyamatok platyhelminthes fluke az ország más régiói számára releváns.

Animal Kingdom - Platyhelminthes - Planarian, Fasciola

A krónikus opiszthorchiasist számos klinikai tünet jellemzi, beleértve a gastroduodenitist is. Ez növelheti a gyomor, a nyombél platyhelminthes fluke az egyéb bélszakaszok eróziós elváltozásainak gyakoriságát. Az opiszthorchiasisra vonatkozó következő diagnosztikai szabványt lehet megkülönböztetni: egy jellegzetes történelem jelenléte, ami azt jelzi, hogy platyhelminthes fluke endemikus fókuszból a nyers pontyok nem fogyasztanak lokális szindrómák hasnyálmirigy-gyulladás, gastroduodenitis, cholangioholecystitis, cholangitis, cholecystitis, hepatopancreatitis és platyhelminthes fluke jelenléte a jobb hypochondriumban, az epeutak és a hasnyálmirigy egyes struktúráinak parazita-folyamatában való domináns részvétele miatt jelenléte a vérleukocitózis általános elemzésében, főként az eozinofilek számának platyhelminthes fluke miatt az Opisthorchis macskák maguk és tojásaik jelenléte a nyombélben opisthorchis felineus tojás jelenléte székletben az opiszthorchiasis enzim immunoassay pozitív tesztje Trukhan D.

Az opiszthorchiasis kezelésében szükség van a patogenetikai és etiotropikus terápia következetes kombinálására. A patogenetikai terápia feladata a gyulladásos folyamat a termékek nem lehetnek férgekkel a hepatobiliaris rendszerben és a gyomor-bélrendszerben.

Flukes are found worldwide and range in size from about 0. They most commonly parasitize fish, frogs and turtles, but also humans, domestic animals and invertebrates such as mollusks and crustaceans.

A kezelés időtartama hét, és magában foglalja a hepatoprotektorok, a spasmodikumok, a koleretikus és az antihisztamin gyógyszerek kijelölését. Akut opiszthorchiasis esetén ajánlatos méregtelenítő terápiát végezni.

Anthelmintikus terápiát csak a hepatobiliáris rendszer funkcióinak a klinikai és laboratóriumi adatok platyhelminthes fluke normalizálása után írnak elő. A választott gyógyszer a prazikvantel, a pirazinokinolinok csoportjából származó gyógyszer. Káros hatással van a parazita lárva szakaszaira és a fejlődő tojásokra. A helmintusok a gyógyszer platyhelminthes fluke után órán belül indulnak, ez a folyamat 2 héten platyhelminthes fluke megfigyelhető.

Szakmai orvosi cikkek az opiszthorchiasis és a gastroenterológiai megbetegedések komorbiditásának problémáival kapcsolatban Beloborodova E. Svyatenko I.

A krónikus opiszthorchiasisban szenvedő betegek gastroösophagealis reflux betegségének jellemzői. SSMU, Tomsk, Krivtsova O. A gyomor savképző funkciója és az epe elemi összetétele krónikus opiszthorchiasisban szenvedő betegeknél, gastroesophagealis reflux betegséggel kombinálva. Diss absztrakt. MD, TGMA, Moszkva, Churin B.

A gyomor és a vékonybél emésztési motilitása krónikus opisthorchiasisban. Kharakhulah M. A gyomor klinikai és funkcionális állapota cukorbetegségben szenvedő betegeknél krónikus opiszthorchiasis kombinációban. Arifullina K.

opisthorchiasis

Repnikova R. Trukhan D. A www. Opisthorchisamely tartozik a család Opisthorchiidae, a Alrend Opisthorchiata kötelezze Opisthorchiida, alosztály Digenea lat.

Platyhelminthes fluke osztályába trematodákra lat. Trematodaa típus a lakás férgek Platyhelminthes, angol paraziták hólyag tüneteikétoldalú szimmetrikus lat.

BilateriaEumetazoi királyság vagy valódi többsejtű lat. Eumetazoakirályság multicelluláris állatok lat.

férgek a legjobb gyógymód gyermekek számára a férgek és paraziták megelőzése

MetazoaZadnegutikkovye lat. Opisthokontaeu-királyság. A szisztematika különböző megközelítéseinek megvitatása túlmutat a "Funkcionális Gasztroenterológia" oldalon.

Iratkozz fel hírlevelünkre

A biztonság és az egyszerű használat érdekében a Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ Amerikai Biotechnológiai Információs Központ rendszerezésére összpontosítunk. Invaszió, melyet a macskafehérjék, az Opisthorchis felineus viverrini okoz.

Az opisthorchiasis okozta kórokozó - Opisthorchis felineus - Szibériai csaj macska mm hosszú ábra ; a serdülőkorban, az epe és a hasnyálmirigy-csatornákban, az emberek, macskák, kutyák, rókák és más emlősök epehólyagjában is parazitál.

A gyermekek férgei fertőzőek vagy sem

A bélféreg közbenső gazdája puhatestű csiga ; további házigazdák - pontyhal ide, dace, chebak, stb. A beteg emberek és állatok ürülékéből felszabaduló helmint tojásokat vízben lenyelik a puhatestűek, amelyekben a paraziták fejlődnek és szaporodnak, végül a farkú lárvák, a cercaria felszabadulásával. A Platyhelminthes fluke halak lenyelik.

Az ember és az emlősök megfertőződnek az opisthorchiasis-tal nyers, fagyasztott, gyengén sózott, elégtelenül pörkölt és főtt halakkal, a belga lárvákkal.

Az Opisthorchiasis főként Kazahsztánban található Nyugat-Szibériában. A klinikai kép tünetek és tünetek. Az opisthorchiasis klinikai folyamatában két fázis van: korai - akut és késői krónikus. Az inkubációs idő hét. A betegség akutan kezdődik, a hőmérséklet ° -ra emelkedik korai fázis.

Acoelomates: Állatok nélkül testüreg

A lázas időszak több naptól 2 hónapig tart. Vannak izom- és ízületi fájdalmak, köhögés, bőrkiütés, gyomor-bélrendszeri betegségek, megnagyobbodott máj, ritkábban lép és nyirokcsomók, puffadt arc.

Sárgaság lehetséges. A vérben - platyhelminthes fluke és eozinofília. A beteg héttől 2 hónapig tiltott. Néha enyhe a betegség.

platyhelminthes fluke petesejtek paraziták Giardia

Az opiszthorchiasis késői krónikus fázisában - fájdalom az epigasztikus régióban és a jobb hypochondriumban, gyakran paroxiszmális.