Platyhelminthes protostome, Protostome


A férgek alakja és mérete nagyon változatos. A platyhelminthes protostome hosszúkás, fonálszerű és platyhelminthes protostome lapos, szalagszerű, vagy hengeres, kerek és gyűrű alakú, keresztmetszetű kör alakú.

A test mérete is nagymértékben változik: mikroszkopikusan kis formák roundworms fordulnak elő, és több méter hosszúak leghosszabb vonal. A lapos férgek teste két oldalán szimmetrikus, a fej és a farok részei egyértelműen hangsúlyosak, a nagy képviselőkben a test erősen lapos. A laposférgeknek nincs légzőszervek és véredények.

A gázcserét a test teljes felületén végezzük. A bőr izmossága egyrétegű epitéliumból és két réteg izomsejtből áll: gyűrűs és hosszanti izomzat. A flatworms garatja a hasüregben található. A legtöbb fajban a bélcsalád vak, a szájnyíláson keresztül kommunikál a környezetgel.

méregtelenítés kiegészítő GNC paraziták kezelése az epehólyagban

A férgek tápanyagai felszívódnak a környezetből, és a parazita férgeket kiszivárogtatják platyhelminthes protostome áldozat testéből. A lapos férgek idegrendszere hosszanti oszlopok hátsó, ventrális és laterális. Néhány síkférgek tapintócellákkal, egyensúlyi szervekkel és petesejtek paraziták Giardia kémiai szenzáció szervezeteivel segítenek ıket térben navigálni.

A legtöbb laposférgek hermafroditák. Ez azt jelenti, hogy mind férfi, mind női nemi sejteket fejlesztenek.

Strongyloidosis Leírás

De a féreg nem képes átitatni magát. Két férget préselnek egymásnak a hasi oldalak, és csomócsatornák spermiumok cserélnek, majd mindegyikük tojást rak. A csillogó férgek platyhelminthes protostome, lapított, gallérral hámozott epitéliummal.

Habitat flatworms. típusai flatworms

Cilia a férgek felszínén végzi el az érintés és a kémiai érzékelés funkcióját. Tengeren és édesvízben élnek.

Cnidaria testnyílása platyhelminthes protostome nyílása és a Bilateria szájnyílása: homológia! Fejlődés-gének kifejeződése a Cnidaria, Deuterostomia és Protostomia csoportokban az embriogenezis során Martı n-dura n et al. A gastrulatio helye és a száj térbeli helyzetének kialakulása később, már a Bilateria kládon belül válhatott szét! Acoelomorph flatworms are deuterostomes related to Xenoturbella. Bilateral symmetry is consistent with this phylogeny because it requires only one change in character state to account for its distribution among the phyla.

A csillogó férgek elülső végében érzékszervek vannak, a hasán szájnyílás van. A bőr izmos táska gyűrű, hosszanti és átlós izmokból áll. A férgek bőrében elhelyezkedő mirigyessejtek sok nyálkahártyát szednek, ami segíti a férgek elcsúszását. Néhány ilyen sejt titokzatos nyálkát szitál, segít a platyhelminthes protostome protostome megölni a zsákmányt.

Az embrió jellemzői döntő szerepet játszottak a protosztomados és a deuterostomados szaporodások megkülönböztetésében. A szegmentálás - vagy hasítás - a gyomorfolyás előtti sejtosztódások sorozatából áll. A protostomadosokat spirális szegmentáció jellemzi, ahol a mitotikus orsók nem helyezkednek el merőlegesek a lánysejtek tervével szemben a radiális szegmentálással, ahol ez a tény áll fenn.

Ez érdekes. A csirkeférgek hasnyálmirigyek, amelyek az emésztő enzimeket titkosítják. A férgek még rákot platyhelminthes protostome puhatestűeket is megtámadnak, amit nem tudnak lenyelni. Ezután bevonja az emésztő enzimeket a testükbe, majd szopogatja a félig emésztett ételeket.

A csontozott férgek ugyanúgy szaporodnak, mint a laposférgek. Minden tapeworm az emberek és az állatok parazitái. A tapewormok életciklusa több szakaszból áll, amelyek mindegyikénél a féreg megváltoztatja az élőhelyet vagy a fogadó helyet. A féreg tojások talajban vagy vízben fejlődnek, lárvák keletkeznek.

gyógyszerek a férgek terhesség alatt pinworm tojásokat találtak

Platyhelminthes protostome lárva kifejlesztéséhez közbenső gazda szükséges, amely hólyagos helminakká válik. Ezután a lárva be kell lépnie a fő gazda belsejébe, a lárvafej kibontakozik és a belek falához szívja.

Felnőtt alakul ki. A tapewormok testhossza elérheti az 1 mm-től 10 métert. A férgek teste szegmensekre van osztva, a fej a tapadókorongokkal az elülső végén helyezkedik el, a nyak a fej előtt van, amely rendszerint új szegmensekké változik.

Phylum Platyhelminthes Notes 2015

Emiatt a féreg nő. Minden szegmensben a féreg nemi szervezetei.

Az Acoelomate és a Coelomate közötti különbség

A trágyázás keresztben, a féreg különálló szegmensei között megy végbe, és mindegyikben tojást képeznek. A kerek féreg testének alakja megnyúlt, és a keresztmetszetben platyhelminthes protostome kört ábrázol. A szájnyílás a test elülső végében helyezkedik el, a bél pedig egyenes, a test hátulsó végénél végződik. A kerek féreg testét külsőleg egy sűrű kutikulával fedjük le.

Között a kutikula és a bélben hosszanti izom és az jellemző négy akkord: a dorzális és a ventrális idegi fatörzsek akkord elrendezve platyhelminthes protostome oldalán - az érzőidegek és kiválasztó csatornákat.

Ahogy a növekedés nő, a kerekférgek kiöblitik a bőrt, és megváltoztatják egy újat. A kerek féreg, mint a többi, hermafroditák. Néha a lárvák a tojásból kinyílnak még akkor is, ha a féreg nemi szervezetei közé tartoznak.

Mi az Acoelomate

A gyűrűférgek a leginkább szervezett férgek. A test gyűrűs, különálló szegmensekből platyhelminthes protostome.

Evés után rákok vízi gerincesek egy felnőtt egyén könnyen a bélből az új tulajdonos mozog a testüregben, ami él és fajták aspidogastrea Élnek a szervek kagylók, édesvízi és tengeri halak A felnőtt méretű ritkán érhető el több, mint 15 mm Többször változást tulajdonosok életciklusának férgek Métely Parazita gerinces és gerinctelen ember. Élj a belek, epehólyag, máj Méretek függ a helyét a parazitizmus kifejlett féreg, és lehet 2 mm és 1 m Egy életen át, már több tulajdonosa. A lárva él az első csigák, aki később meghalt. Egyre benne, ha lenyelik lárvák kulcsrakészen, hogy platyhelminthes protostome hatóságok a végleges gazdalárva gyrocotylidea Paraziták porcos platyhelminthes protostome, kimérák egy spirális szeres a bél 2-től 20 cm Elméletileg, a lárvák kezdetben fejleszteni a szervezet a köztes gazda, majd később költözött a halat.

A gyűrűférgek, amint nőnek, nem dobják el a kutikulát, mint a kerek, a testével együtt növekszik. A testükön kitinus setae - primitív végtagok vannak.

A gyűrűférgeket az izomzat összehúzódásával vagy sörtékkel mozgatják. A bőrréteg alatt hosszanti és gyűrűs izmok. Az annelidek testüregje speciális folyadékkal van feltöltve.

platyhelminthes protostome diphyllobothriasis szemészeti megnyilvánulása

Egyenes bél, az emésztőrendszer át. A gyűrűférgeknél zárt keringési rendszer, amely gyűrűs hajókkal összekapcsolt platyhelminthes protostome és ventrális hajókból áll. Platyhelminthes protostome férgek vörös vér, mások fehérvérrel, mások színtelenek. Az annelids idegrendszere egy fej idegcsomóból platyhelminthes protostome egy hasi idegi láncból áll.

A féreg minden szegmense saját idegi csomóponttal rendelkezik. Néhány faj az Annel férgek szeme a fején, mások érzékeny sejtek a testükön, amelyek a szervei érintés és a kémiai érzés. A gyűrűférgek hermafroditák.

férgek - Megelőzés

Az alvó férgek mindenütt, platyhelminthes protostome és friss vízzel vannak a talajban. Egyes fajok vérszívó és paraziták. A féreg teste hosszúkás, kétoldalú szimmetrikus. A testburkolatokat egy bőr-izomtömlő képviseli, amely hámból és izomzatból áll, amely különböző struktúrák képviselői eltérő szerkezettel platyhelminthes protostome.

Megjelenése és leírás flatworms

A bőr-izmos vákban minden belső szerv véget ért. A férgek nem tartalmaznak igazi végtagokat. A szabadon élő fajok friss és sós víztestekben, talajban élnek.

A férgek között számos parazita forma létezik, amely a növények, állatok, emberek szervezetében él. Ezeket bélféregnek nevezik, és az általuk okozott betegségeket platyhelminthes protostome nevezik.

A féreg fajtái

Az evolúció folyamatában a férgek az ősi coelenterátumokból származnak, és közbenső pozíciót foglalnak el a coelenterátumok és az ízeltlábúak között. A férgek szerkezete összetettebb, mint a coelenterátumoké. A férgek nem homogén csoportok, és háromféleképpen oszlanak meg: lapos, kerek és gyűrűs. A lapos férgek a dorsal-ventralis irányban lapított testtel rendelkeznek, és nincs testüregük.

Ezek közé tartozik a leggyakoribb platyhelminthes protostome csillószőrösek férgek halhatatlan féregmételyek trematoda máj, macska platyhelminthes protostome, Schistosomagalandférgek szarvasmarha galandféreg, galandféreg, galandféreg széles.

Protostomados jellemzők, taxonómia, táplálkozás, szaporodás

A kerek férgek különböznek a lapos férgektől, mivel elsődleges üregük folyadékkal van töltve. Ezért a kerekférgek típusának második neve platyhelminthes protostome üreg. A test hosszúkás alakú, keresztmetszetben.

Platyhelminthes protostome a típus osztályokba sorolható: fonálférgek, bélrendszeri, szőrös, rothadó. A fonálférgek legnagyobb csoportja a fonálféreg.

A fonálférgek közül sok a paraziták életét az állatokban és az emberekben. Ez az ember ascaridje, vlazoglav, trichinella, gyermektulacs, horogfészek. Ringworms gyűrűk - az elsődleges állatok egy típusa másodlagos testüreggel. Minden gyűrű jellemzője, hogy testük szegmensekre gyűrűkre van felosztva.

platyhelminthes protostome fichorova paraziták plos egyet

Ezért a típus neve. Az annelidek testének másodlagos üregét epitéliummal béleljük fel, amely transzverzális szepát képez, így a szegmensek üregei egymástól elszigetelve vannak. A gyűrű típusok osztályokba sorolhatók: kisméretű sövényű, polycatetikus férgek és póréhagyma.

A kicsi férgek leghíresebb fajai az eső féreg platyhelminthes protostome földigiliszta. Az annelid típusához tartozó orvosi szivárgást régóta használják az orvostudományban. Liszt férgek: mi az, hogyan termesztenek és mi ártanak A lisztféreg a Hruscsak liszt lárvaforma, a nemzetségbe tartozó bogár Tenebrio és a család sötét és homályos.

Homeland bogár a Földközi-tenger, de most mindenütt megtalálható.