Szemférgek kezelése


a legjobb gyógyszer a felnőtt körféreg számára

Az elmúlt hónapokban egyre több kis páciens fordult hozzánk nem múló kötőhártya gyulladás tüneteivel. A kiváltó oknak legtöbb esetben a hazánkban is egyre inkább terjedő Thelasia nevezetű parazita bizonyult.

szemférgek kezelése

A fonálféreg kifejezetten a kötőhártya és a szemgolyó találkozásánál kialakuló redőkben, a harmadik szemhéj belső oldalán, a könnymirigyek kievezető járataiban, vagy közvetlenül azok mellett élősködik. A fertőző férgek fejlődésének fontos szemférgek kezelése egy köztigazda muslica faj Musca, és Fannia fajokamely az időjárás változásának következtében már országunkban is megtelepedtek.

szemférgek kezelése anthelmintikus gyógyszerek felnőttek megelőzésére

Szarvasmarha, és sertésállományokban megfigyelték, hogy akár a közönséges házi légy is átolthatja a kórokozót egyik állatról a másikra.

A betegség tünetei kellemetlen égő, viszkető érzés, és kötőhártyapír formájában jelentkeznek.

aszcariasis mi ez egy ember tüneti kezelés

A gyógykezelés során lehetőség szerint eltávolítjuk a kórokozókat, és állatainkat olyan hatóanyag tartalmú készítménnyel kezeljük, szemférgek kezelése megakadályozza az újrafertőződésüket. A férgek okozta szemelváltozásokat szemcseppekkel, szemférgek kezelése szemkenőcsökkel is kezelni kell.

szemférgek kezelése

Kérjük a gazdikat figyeljenek kedvenceik szemeinek egészségére is, nem múló tünetek esetén forduljanak állatorvosukhoz!